Fri roaming i EU

Mobilbruk i utlandet15 juni 2017 trådte EUs krav om fri roaming i kraft. Hva dette betyr for deg, er at det abonnementet ditt inkluderer av minutter, meldinger data, vil også gjelde i alle EU land. De landene som står utenfor blir ikke inkludert i dette. Eksempler på dette er land som Albania, Sveits og Tyrkia.

 

Flesteparten av norske operatører har overført kundene sine over til nye abonnenter som har fri roaming inkludert. Det er kun ICE såvidt vi vet, som ikke har gjort det samme. Aberet med det, er at abonnementet ditt ikke vil fungere i det hele tatt på utsiden av Norge fra og med 15 juni 2017. De som vil ha et abonnement som fungerer utenfor Norge, må oppgradere til et av de nye abonnementene de tilbyr.

 

Er du usikker på hvilket abonnement som passer best for deg?

 

Mobilabonnement.no har en fin oversikt der de viser hvilke operatører som tilbyr hva og til hvilken pris. Der kan du enkelt finne det billigste mobilabonnementet for deg.

 

Det er fortsatt dyrt utenom EU

 

Det er fortsatt store forskjeller hva de ulike operatørene tar seg betalt utenfor EU, så her er det viktig at du som kunde passer på hva kostnadene kan bli, så du ikke får deg en heftig overraskelse når du kommer hjem igjen.

 

Et eksempel er USA. Det er enorme forskjeller i hvor mye du må betale for å surfe, men det skjer heldigvis ting her også.

 

Blant annet ICE og Komplett mobil har redusert prisene kraftig det siste året, og andre operatører følger på, så det er lysglimt i sikte.

 

Komplett har følgende kommentar i forhold til dette med priser utenfor EU:

– “Vi er glade for å kunne tilby langt bedre datapriser til kundene våre som ønsker å dra til spennende feriedestinasjoner også utenfor EU. Vi vet i dag at mange ønsker å dele reiseopplevelsene sine med omverdenen og  da er det fint for oss å kunne legge til rette for mindre bekymringer over dyre telefonregninger etter endt ferie, sier administrerende direktør Haakon Dyrnes i en pressemelding. “

 

Selv om de har kuttet, så er Komplett derimot ikke billigst, som du kan se i oversikten de har på mobilabonnement.no.

 

Add your comment

Sikre Betalinger

Vi bruker sikker betaling gatewayer og deres SSL sertifisert system.

Pengene Tilbake Garanti

Vi gir en full refusjon av penger for ikke fungerer eller skadet produkt.

Gratis Levering

Pellentesque habitant morbi netus tristique senectus et malesuada.